Fax

(+40) 371 607 236

IT Smart systems @1st prize Open Banking Hackathon, UK

IT Smart systems @1st prize Open Banking Hackathon, UK

We truly did not expect to win it all (as Forgerock put it) as it all was on fast forward; we even boarded the plane 2 hours after we received the prize, took a photo and then off to the airport. Really, we came, we saw, we conquered, and we partied hard for it in Bucharest and Chisinau.

Sergiu, Marin, Gicu, Nicu, Alex, Dani si Andrei sunt colegii cu care ne mandrim in urma Hackathonului, colegii a caror energie s-a simtit in toata compania si ale caror eforturi s-au vazut la finalul celor 3 zile la Londra.

Open Banking Hackathon a fost primul la care ISS a participat in istoria sa de 17 ani. Poate a fost mai tarziu decat ar fi trebuit sau poate a venit la timpul potrivit, cert este ca pana acum focusul nu ne-a dus in aceasta directie, directie pe care, sunt sanse mari sa o mai urmam in viitorul apropiat.

Am ales acest Hackaton pentru subiectul de actualitate, care credem noi ca urmeaza sa creasca in importanta si utilitate, dar si in urma invitatiei partenerilor nostri, care organizau Hackatonul, partenerii de la Forgerock.

Scopul nostru a fost o prezentare pentru experienta in cadrul Hackathonului, doar ca am ajuns sa-l castigam. Ne-am propus acest lucru pentru ca nu am mai participat pana acum la un Hackathon, pentru ca timpul de organizare a fost scurt (OpenBanking este destul de nou atat pe piata, cat si pentru noi) si pentru ca auzisem ca in general participantii vin foarte pregatiti in cadrul lor, cu aplicatii deja conturate.

Pentru noi totul s-a intamplat foarte repede – in 3 saptamani; Am anuntat Hackathonul in ISS si ne-am organizat ca in Teambuildingul anual, care tocmai ce venea peste noi, sa tinem prezentarile ideilor catre echipa de management a.i. sa o alegem pe cea care sa ne reprezinte. Dupa un incubator de aproape 2 saptamani, aplicatia Pay4Me a fost ideea cu care am plecat in Londra.

Am fost primii ajunsi in dimineata Hackathonului si ultimii care au plecat. In 20 de ore am reusit sa dezvoltam o aplicatie full-working, credibila si utila in piata, care arata si bine. Energia construita atat in ISS, cat si in echipa Core de hackathon a fost una foarte mare, chiar Mihaela, Organizational Innovator-ul nostru spunea ca nu si-a urmarit niciodata facebook-ul atat de des ca in weekendul respectiv in asteptare de vesti de la colegii din Londra. Si nu a fost singura, o buna parte dintre colegi a fost activa in incurajarea colegilor si asteptarea vestilor de la ei. Iar cand au venit, ne-au facut tare mandri!

Ne-am bucurat sa le vedem live prezentarea, iar cand am vazut si rezultatele, felicitarile au fost off the charts!

Din juriu au facut parte Chris Michael, CTO Forgerock, Megan Caywood, Chief Platform Officer la Starling Bank si Will Beeson, Head of New Propositions la Civilised Banking si un Influencer in zona de Banking & Open Banking. In total au fost 10 echipe participante, companii ca Deloitte, Maersk, ForgeRock (echipa interna) care au venit cu idei foarte bune si viabile pe piata. Ne-am bucurat ca pentru cele 3 zile am fost inconjurati de oameni foarte pregatiti in domeniu si ca toti cautam sa dezvoltam acest sector proaspat aparut pe piata.

Castigarea acestui Hackathon a venit cu boost de incredere pe ceea ce inseamna Open Banking Api @ISS. In plus ne-am reconfirmat ce colegi faini avem, am vazut o capacitatea mare de auto-organizare din partea echipei core de participare, o sustinere si mai mare din partea colegilor, am vazut ca putem fi creativi si putem construi lucruri frumoase daca ne propunem acest lucru.

Felicitari baieti, suntem foarte mandri de voi, de aplicatie si de reusita voastra! Mult succes si la Identity Live de la final de octombrie cu prezentarea noii aplicatii!