Fax

(+40) 371 607 236

ISS @Openbanking de succes

ISS @Openbanking de succes

ISS @Openbanking de succes

Dupa succes-ul de anul trecut din Londra, in cadrul Hackatonului de solutii de Open Banking, IT Smart Systems a livrat cu succes, saptamana trecuta, 2 proiecte in line cu directiva europeana PSD2 pentru doua dintre cele mai puternice banci din Romania: BRD si Banca Transilvania. 

Directiva privind serviciile de plată PSD2(Payment Services Directive) este o inițiativă-cheie a Uniunii Europene menită să faciliteze inovația și concurența prin deschiderea sectorului bancar către companiile fintech și alte companii interesate. Noua directiva revolutioneaza industria bancara prin doua masuri care vor favoriza intrarea pe piata bancara a unor noi jucatori de servicii de plati, asa-zisii “third party payment services providers” (TPPs), care vor putea oferi servicii de initere de plati (Payment Initiation Services – PIS) si de furnizare a informatiilor despre un cont bancar (Account Information Services – AIS).

Scopul proiectelor a fost implementarea cerintelor Berlin Group, fiecare banca insa alegand un alt tip de securizare. Proiectele au durat in medie 6-7 luni. Fiecare dintre cele doua banci a fost proactiva si deschisa in comunicare, cautand sa gaseasca cele mai bune solutii alaturi de noi pentru a fi conform cu cererile din directiva. 

Pentru mai multe detalii despre proiectul livrat la BT, intrati aici si aici.

Din punct de vedere tehnic, proiectele au presupus expunerea API-urilor PISP si AISP intr-un portal destinat potentialilor third parties care doresc sa se integreze cu acestea BT - https://apistorebt.ro/bt/sb/  si BRD – https://www.devbrd.ro/brd/apisandbox/.